Mindful eating

Bli venn med maten

Kurset passer for deg som har et problematisk forhold til følelser, kropp og mat, matsug (craving) og overspising. Ønsker du å lære metoder som kan lette og redusere dette?

Dette kurset passer også for deg som har mye stress og uro i forholdet til mat og hvordan du spiser. 

"med Mindful eating lærer vi å få kontakt med sansene og kroppens egentlige behov igjen" sier en av deltagere fra kursene hos ROS.

"ved å trene på økt tilstedeværelse og bevissthet, så har jeg oppnådd en økt matglede igjen", kursdeltager, kvinne 45 år.

"Dette er et kurs i mindfulness og oppmerksomhetstrening. Ved å bli bevisst sultfølelse og sanser har det vært lettere å sortere mine behov for trøst. Det kan også være å gå en tur, ringe en venn eller høre på min favorittmusikk. Jeg trøstespiser ikke lenger" , kursdeltager, kvinne 23 år. 

 

Gjenoppdag metthetssignalene i kroppen, lær deg å kjenne forskjellen på sult og indre uro, erfar hva som skjer når du kobler på hele sanseapparatet når du spiser, erfar hvordan ulike smaksopplevelser påvirker følelsene dine forskjellig, og sist men ikke minst – opplev hva små stunder med stillhet og ro kan bidra med i livet ditt.

Dette er et kurs 8 ganger, proppet med praktiske øvelser som vil hjelpe deg å gjenopprette et sunt og gledesfylt forhold til mat. Fylt av øvelser som hjelper deg å forstå egen kropp og følelser og hva disse prøver å kommunisere.

Er det vanskelig for deg å sette grenser?
Bruker du mat for å trøste deg selv?
Har du mistet kontakten med metthetsfølelsen?
Småspiser du store deler av døgnet?
Har du mange regler knyttet til ja- og nei- mat?
Skaper disse reglene kaos i hodet?
Kjenner du på en tomhet, tristhet eller skam etter du har overspist?
Gjør reglene knyttet til mat deg trist og sliten?
Ønsker du deg et avslappet og naturlig forhold til mat?
Ønsker du deg et avslappet og naturlig forhold til kropp og sinn.

Kurset er videreutviklet fra og basert på forskning fra kurset i MBSR, Mindfulness basert stress reduksjon, Kabat-Zinn. Kurset er utviklet av lege og forsker Jan Chozen Bays. Jeg har fått opplæring av Jan og hennes samarbeidspartner Char.

Dette i samarbeid med ROS, rådgivning og spiseforstyrrelser, overspisingslidelse. Jeg deltok som kursleder i forskingsprosjekt for ROS og har senere holdt kurs for ROS Oslo. 

Jeg tilbyr tilpasset kurspakker, online veiledning på tirsdager og fysiske møter på Balkebyklinikken i Bogstaveien 30.