Minikurs - Matglede og mindfulness
man. 09. sep.
|Kolbotn
Ønsker å redusere overspising, craving og bedre ditt forhold til mat. Kurset har øvelser for å øke tilstedeværelse og oppmerksomhet. Dette kan redusere matstress og føre til et mer gledesfylt forhold til mat. Kurs 3x, Pris for kurset er 900,- Dropin 350,-.
Tid og sted
09. sep. 2024, 18:00 – 23. sep. 2024, 19:00
Kolbotn, Kolbotnveien 7, 1410 Kolbotn, Norge
Gjester
Om arrangementet
Kursdager er mandager, 9., 16. og 23. september. Starter kl 18 og varer i 60 min. Gratis forsamtale 30 min om du ønsker det. Send påmelding til kurs eller forsamtale til aina@hviletrener.no.
Hvem passer kurset for?
Har du et vanskelig forhold til mat?
Kanskje du ofte overspiser eller er matlei?
Strever du med å finne en diett som passer deg?
Dette kurset er for deg som ønsker å redusere matstress.
Her kan du oppnå et mer avslappet forhold til mat, også matvarer du "craver".
Her trener vi på å spise med nærvær og tilstedeværelse, alle våre sanser og redusere tempo. Dette er ingen diett!
Spørsmål eller påmelding via mail til aina@hviletrener.no
Det anbefales å delta på alle 3 gangene. Det er mulig med dropin om det er ledig plass.
Påmelding er bindende og frist er 2.9.2024
Bakgrunn til dette kurset:
Teori og øvelser i kurset er hentet fra kurset Mindful eating, Bli venn med maten.
Mindful eating-conscious living (ME-CL) er opprinnelig et 8-ukers kurs a 2,5 t og videreutviklet fra kurs Mindfulnessbasert stressreduksjon (MBSR). Mindful eating har kursleder her undervist jevnlig de siste 5 årene. Kurset og hjemmeoppgavene tar en del tid og det er ønsker om at kurset kan være mindre omfattende. Primært er kurset ME-CL rettet mot personer med overspisingslidelse, og da bør et 8-ukers kurs vurderes.
Har du en overspisingslidelse eller en annen spiseforstyrrelse kreves en samtale før eventuelt oppstart av dette kurset.
Dette minikurset på 3 ganger anses ikke som behandling.
Tilbakemeldinger fra kursdeltagere:
Erfaring fra kursdeltagere er ofte at de får tilbake gleden ved mat og måltider.
De er mer tilstede i måltider og oppnår et mer avslappet forhold til mat, kropp og følelser.
Hverdagen oppleves mindre stressende og måltider med andre er mer hyggelig, avslappet og en rolig stemning.
Tilbakemeldinger fra veiledning:
De siste årene har kursleder hatt flere individuelle veiledninger på 3 x, og har også her hatt gode resultater som økt tilstedeværelse og matglede.
Videre her har tilbakemelding her vært:
✔ redusert stress og tempo gjør at jeg har mer bevisst forhold til hva og hvor mye jeg spiser
✔ hverdagen oppleves roligere og mindre stressende
✔ økt konsentrasjon på jobb og studier
✔ fått tilbake energi og matglede, særlig sammen med andre
Sted er yogasalen hos Shanti Ma, Kolbotn. Vi sitter på ullmatter, tepper og bolster.
Minikurs, 3x består av:
Kursdag 1 - Introduksjon, sult og sanser
Vi samles og gjør en kort øvelse innen mindfulness.
Vi blir kjent med de 9 sulter (9 hungers, Jan Chozen Bays)
Grunnmeditasjon, sult og sanser
Refleksjon av tema
Kursdag 2 - redusere tempo
Vi samles til en kort mindfulnessøvelse
Tema er å redusere tempo og stressmestring i måltider
Vi gjennomgår en øvelse sammen
Refleksjon av tema
Kursdag 3 - takknemlighet
Vi samles til en kort mindfulnessøvelse
Tema er takknemlighet for maten
Vi gjennomgår en øvelse sammen
Refleksjon av tema
Deler refleksjoner fra kurset,
Forbehold om endring av innhold i kurset
Kursleder er Aina Gunnerud. Hun er utdannet innen mindfulness og traumesensitiv yoga, tverrfaglig veileder og ernæringsterapeut.
Hun har betydelig erfaring med å undervise og ha kurs i mindfulness, yoga og mindful eating.